SERVICIUL VOLUNTAR PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ
AL COMUNEI SADU (S.V.S.U.)

Prezentare

 1. Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă este serviciu de categoria a III-a, constituit în comuna Sadu prin Hotararea Consiliului Local nr. 67 din 27.10.2005, şi funcţionează în subordinea Consiliului Local, făcând parte din structura organizatorică a acestuia. În prezent, serviciul are 39 de membri, dintre care 2 angajaţi şi 37 de voluntari. Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă îşi îndeplineşte atribuţiile legale şi prestează servicii într-un sector de competenţă stabilit cu acordul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
 2. Sectorul de competenţă cuprinde teritoriul comunei Sadu. Serviciul Voluntar pentru Situaţii de urgenţă (SVSU) Sadu are sediul pe strada Fabricii, nr. 11; telefon şofer: 0748/111906; telefon şef serviciu: 0756/086764; apel unic situaţii de urgenţă: 112.

Atribuţii generale ale S.V.S.U :

 • Desfăşoară activităţi de informare şi instruire privind cunoaşterea şi respectarea regulilor şi a măsurilor de apărare împotriva incendiilor;
 • Verifică modul de aplicare a normelor, reglementărilor tehnice şi dispoziţiilor care privesc apărarea împotriva incendiilor, în domeniul de competenţă;
 • Asigură intervenţia pentru stingerea incendiilor, salvarea, acordarea primului ajutor şi protecţia persoanelor, a animalelor şi a bunurilor periclitate de incendii sau în alte situaţii de urgenţă;
 • Execută, cu forţe proprii sau în cooperare, operaţiuni şi activităţi de înştiinţare, avertizare, alarmare, alertare, recunoaştere, cercetare, evacuare, adăpostire, căutare, salvare, descarcerare, deblocare, prim ajutor sau asistenţă medicală de urgenţă, stingere a incendiilor, depoluare, transport de apă, iluminat, protecţie a bunurilor materiale şi valorilor din patrimoniul cultural, acordare de sprijin pentru supravieţuirea populaţiei afectate şi alte măsuri de protecţie a cetăţenilor în caz de situaţii de urgenţă;

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sadu are in dotare o AUTOSPECIALA DAF – capacitate 2400 L si o Motopompa 20 CP.

Membrii SVSU Sadu au participat la etapa judeţeană a concursului serviciilor voluntare din judeţ, obţinând in ultimi trei ani urmatoarele locuri:

 • In anul 2012 locul 6 în clasamentul general, locul 5 pe pista de indemanare si obstacole, locul 7 la proba ştafetă 4x100m şi locul 2 la proba dispozitivul de intervenţie.
 • In anul 2013 locul 2 în clasamentul general, locul 2 pe pista de indemanare si obstacole, locul 4 la proba ştafetă 4x100m şi locul 1 la proba dispozitivul de intervenţie.
 • In anul 2014 locul 3 în clasamentul general, locul 3 pe pista de indemanare si obstacole, locul 4 la proba ştafetă 4x100m şi locul 4 la proba dispozitivul de intervenţie.
 • In anul 2015 locul 4 în clasamentul general, locul 3 pe pista de indemanare si obstacole, locul 6 la proba ştafetă 4x100m şi locul 4 la proba dispozitivul de intervenţie.
 • In anul 2016 locul 4 în clasamentul general, locul 3 pe pista de indemanare si obstacole, locul 4 la proba ştafetă 4x100m şi locul 5 la proba dispozitivul de intervenţie

  Organigrama SVSU SADU (56,5 KiB, 1.095 hits)


sadu-svsu-7

 

sadu-svsu-5sadu-svsu-3sadu-svsu-1sadu-svsu-4sadu-svsu-6sadu-svsu-2sadu-svsu-8