Mersul pe rachete de zăpadă a fost practicat încă de pe vremea eschimoşilor. Aceştia, pentru a se deplasa cât mai uşor prin zăpada mare, au fost nevoiţi să improvizeze nişte tălpi (sub forma cea mai apropiată de rachetele de tenis) pe care le legau de talpa încălţămintei de la acea vreme şi se putea deplasa fără a se afunda în zăpadă. În zile noastre mersul cu rachete  a devenit un sport practicat de cei care iubesc drumeţiile prin zăpadă,, dar care nu ştiu să se deplaseze pe schiuri şi să schieze. Deci dacă stii să mergi prin zăpadă atunci poţi face ture pe rachete (sau snowshoeing).

sadu-rachete-de-zapada_06

Amplasată la poalele munţilor Lotru şi Cindrel, comuna Sadu, oferă o arie vastă de zone colinari şi montane unde mersul pe rachete de zăpadă poate fi practicat odată cu venirea zăpezii.

Unde putem parcurge trasee pe rachete de zăpadă??

Avem multe opţiuni în zonă!! Fie urcăm pe vârfurile Măgura Cisnădiei, Muma, Pleşiţa, Prejba, fie păşim pe potecile ciobanilor din Sadu, Râul Sadului, Ciupani sau Beberani şi parcurgem culmi ca; Trimeta, Golcin, Săcături, Runcuri sau Derjani…Toate aceste zone descoperite pe rachete de zăpadă te încântă prin frumuseţea lor…

Aşadar trebuie doar să vă hotărâţi şi să veniţi în Sadu pentru a petrece o vacanţă activă cu ture pe rachete de zăpadă..

Credeţi că va fi greu să mergeţi cu ele??? Putem face câteva exerciţii înainte…

 

 

Detalii tehnice:

– Perioada optimă pentru parcurgerea de trasee montane pe rachete de zăpadă este ianuarie-martie.

– Durata turelor nu depăşeşte 6-7 ore, iar dificultatea rutelor este aleasă pentru dumneavoastră în funcţie de pregătirea fizică şi de doleanţele dumneavoastră.

– Vă oferim spre închiriere rachete de zăpadă în maximul a 20 de perechi( costul de închiriere variază în funcţie de durata turei şi numărul de persoane).

– Se recomandă parcurgerea traseelor pe rachete de zăpadă alături de un ghid montan, deoarece multe dintre trasee sunt nemarcate sau se pot pierde marcajele datorită stratului de zăpadă.

banner-iulian-panescu3